31 juli 2008

SOS från mänskligheten

Jag följde med en vän till biblioteket och hade turen att av en slump se SOS från mänskligheten av Johanna Nilsson. Jag hade ingen aning om att hon skrivit en ny bok! Helt plötsligt var det ingen tvekan om vad jag skulle göra under eftermiddagen. Innan kvällen var slut hade jag läst ut den.

Jag läser sista sidan med en obehaglig känsla som inte vill släppa. Det är en gripande och ytterst otrevlig roman. Problematiken är en annan än i tidigare böcker av författaren och här är karaktärerna betydligt äldre. Ämnen som prostitution och relationer står i centrum.

Som alltid i Nilssons böcker så känner jag för karaktärerna och de följer med mig även när boken är slut. SOS från mänskligheten är mörkare än jag väntat mig, men jag håller med baksidestexten som menar att den som gillade I Utkanten älskande kommer att tycker om den här också. Eftersom jag tidigare hyllat I Utkanten älskande och fått många i min omgivning att läsa den så kan det inte vara speciellt svårt att gissa att jag tyckte om den här romanen också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar