18 juli 2008

Nu, imorgon!

Baksidestexten på Nu, imorgon! av Annika Thor är så bra att jag inte ens vill försöka förklara innehållet själv:

Året är 1968.

I VIETNAM faller bomberna över byar och städer. På gatorna i PARIS slåss studenter mot kravallpolisen. I GÖTEBORG drömmer fyra unga människor om framtiden.

HELENA drömmer om kärlek, barn - och ett kollektiv på landet. MICKE drömmer om en motorcykel och att bara kunna dra iväg. LI drömmer om Revolutionen. ANDERS drömmer om Li.

Allt är möjlig. Nu, imorgon!


Det var andra gången jag läste boken och jag tyckte om den lika mycket den här gången. Den faller in alldeles perfekt i min (möjligen något romantiserade) bild av -68. Det är en ungdomsbok och gör att den känns lite väl lättläst, ger inget motstånd. Men det gör inget eftersom karaktärerna är intressanta, historierna relevanta och allt knyts ihop snyggt.

Läs!

4 kommentarer:

 1. Tänkte uppdatera min länklista. Hoppas att det är ok att jag lagt till dig i min länklista!

  SvaraRadera
 2. Jag har sett den här boken MÅNGA gånger på biblioteket, men jag har liksom aldrig kommit mig för att låna den. Tror det är nåt med framsidan som får den att se tråkig ut. Men jag tror att jag faktiskt ska ta och ge den en chans nu :)

  SvaraRadera
 3. Amoroso:
  Kul att du länkar till mig!

  SvaraRadera
 4. Emelie:
  Åh, jag som tycker att framsidan ser så lockande ut :) Men jag tycker absolut att du ska ge den en chans.

  SvaraRadera