1 juni 2008

Ut ur skuggan

Ut ur skuggan av Jessica Kolterjahn är något av det finaste jag läst på länge. En kärleksroman som utspelar sig på 20-talet, där huvudpersonen Agnes upplever så väl den accepterade kärleken som den som befinner sig utanför (hetero)normens gränser.

Fotografering spelar en stor roll och är en väl genomförd röd tråd genom berättelsen. Personskildringarna är bra. Skildringen av tidepoken fungerar som en bra fond till berättelsen, även fast åren inte spelar en avgörande roll.

Jag slukar historien och fascineras av språket. Jag inser att jag blir mer och mer påverkad av min textutbildning och kan inte läsa böcker utan att fastna för snygga och effektiva formuleringar.

5 kommentarer:

 1. ååh jag hade tappat bort din bloggadress. Läste ju alltid förut, jämt jämt. Men nu hittade jag dig igen och har tryggt lagt till dig bland bloggarna jag prenumererar på. :) hoppas allt är bra med dig?
  den här boken har jag spanat in och efter din recension lagt till i adlibris-önskelistan. Ser fram emot många fina boktips igen efter ett långt avbrott (fast nu måste jag mest läsa ikapp mig, ju.)

  SvaraRadera
 2. Hej! Vad roligt att du hittat tillbaka hit.
  Allt är bra och jag har just fått sommarlov, men börjat sommarjobba på en gång. Dock innebär uppehållet från skolan förhoppningsvis att jag kan läsa mer böcker som jag själv valt, och inte kurslitteratur. Planerar du mycket läsning i sommar?
  Om du läser någon av böcker som jag skrivit om får du gärna säga vad du tycker sen. Alltid kul att jämföra.

  SvaraRadera
 3. Det är copywriter jag har blivit. Om man nu får kalla sig det utan att ha hittat något jobb än. :) (svarar på ditt inlägg från min vanliga blogg). Jag har en massa sommarläsning planerad! Just nu läses "vi måste prata om kevin". Ja, nu ska jag nog läsa Ut ur skuggan också innan sommaren är slut. Lovar att åtminstone recensera den i min bokblogg. har du också någon blogg förutom denna?

  SvaraRadera
 4. hej igen. :) nej, copy kan man inte bli på beckmans mig veterligen. jag har hursomhelst gått forsbergs. ja det känns superkul. :) vad läser du för textinriktad utbildning?

  SvaraRadera