14 juni 2008

Ur kackerlackors levnad

Ur kackerlackors levnad av Inger Alfvén är ett intressant drama där vi får följa händelserna ur de fyra huvudpersonernas olika perspektiv. Jag tycker det är en intressant berättarteknik och Alfvén flätar samman det mycket bra. Att bokens fyra olika delar dessutom är väl anpassade i stil efter karaktärerna gör det hela ännu bättre.

Handlingen utspelar sig till stor del på en båt vid Guadeloupe. Den isolerade positionen spelar en stor roll för handlingen som kretsar kring de fyra personernas inbördes relationer. Det är frispråkigt och förhållandena känns verklighetstrogna då de är komplexa och föränderliga.

Mycket intressant och välskriven, men den drygt 450 sidor långa pocketutgåvan får mig att känna att berättelsen kunnat kortats ner en bit och fortfarande kännas intressant och uttömande.

3 kommentarer:

 1. din utbildning verkar ju jätteintressant! var ligger mälardalens högskola?
  angående ur kackerlackors levnad, jag kände precis som du. Man nästan väntade på att den skulle ta slut. Tråkigt när det blir så, men boken minns man ändå långt efteråt. Ha en fin dag! :)

  SvaraRadera
 2. Vilken tur! vad knäppt att vi pratar i kommentarer. :D adda mig på msn om du vill så kan vi snacka böcker. glamourstar@hotmail.com

  SvaraRadera
 3. Har för mig att jag tappade intresset efter Ur kackerleckornas levnad och inte läste färdigt den. Men har ni läst Judiths teater av samma författare? Enligt mig: mästerlig.

  SvaraRadera