22 maj 2008

Sex

Det bästa med Sex av Sara Villus är omslaget. På ett naturgrått tyg finns klöverblommor i skir rosa nyans tryckta. Strukturen, typsnittet, enkelheten och den naturliga känslan är perfekt. Omslaget som är skapat av Lotta Kühlhorn är ett konstverk.

Jag fastnar för formuleringar jag tycker om och beundrar Villius sätt att beskriva det vardagliga. Det lilla som kan tyckas meningslöst att föreviga, men som här blir viktigt. Historien fångar mig dock inte. Den ger mig ingenting. Men kanske är det värt att läsa boken bara för att den så bra nedtecknat det runtomkring.

3 kommentarer:

 1. Hehe håller med dig om omslaget! Det är verkligen fantastiskt! Men historien tar jag direkt till hjärtat till skillnad från dig! Trist att du inte gillade den. Har du läst hennes tidigare böcker? Har fått hem dem från bibblan nu så jag tänkte påbörja dem nästa vecka.

  SvaraRadera
 2. Jag har läst hennes två tidigare böcker. Jag tyckte jätte mycket om "Nej, det är en snöklump", men inte alls om "Battle". Har du lånat både eller?

  Här är vad jag skrev om dem:
  http://annasbokhylla.blogspot.com/2007/07/battle.html
  http://annasbokhylla.blogspot.com/2007/07/nej-det-r-en-snklump.html

  SvaraRadera
 3. Den mest grundläggande vädja till i uppdrag av detta värmer offentliggöra från kryddig solen, smutsen , kan tillfället också praktiska atmosfäriska fronter och mycket mer.

  SvaraRadera