13 februari 2008

Hej Nostradamus!

Jag bytte till mig Hej Nostradamus! av Douglas Coupland mot Bridget Jones dagbok på en bokloppis. Jag blev varnad för att den är dålig, men håller inte med. Jag slits fort in i den dramatiska handlingen och stannar där, även då tempot lugnas ner betydligt. En viktig del är religion och tvivel."Är Gud närvarande? När var han det?" är en central frågeställning.

Berättelsen har sin utgångspunkt i en fiktiv skolmassakern 1988, men är inspirerad av Columbine 1999. Berättelsen beskriver hur händelsen påverkar fyra personers liv. Varje person har ett eget kapitel, två av dem var med under händelsen och de andra två är närstående. Även fast handlingen, som sträcker sig över 15 år, går över styr och inte känns trovärdig är berättelsen ändå intressant.

3 kommentarer:

  1. Coupland är intressant. Vad gäller frågeställningen, läs Nietzsche.

    SvaraRadera
  2. Jag fullkomligt älskar den här boken, hur den där personen på loppmarknaden någonsin kunnat säga att den är dålig förblir ett mysterium.

    SvaraRadera
  3. Superb blog post, I have book marked this internet site so ideally I’ll see much more on this subject in the foreseeable future!

    SvaraRadera