16 januari 2008

Grekland berättar: Fikonträdets sång

Grekland berättar: Fikonträdets sång är redigerad och översatt av Jan Henrik Swahn och består av 26 noveller av grekiska författare.

Jag tycker blandningen är bra gällande ämnen, textlängd och stil. Vissa noveller fastnar medan andra är mig ganska likgiltiga, men överlag tycker jag det är intressant.

En text som fastnar är "Självmördaren i november i fjol" av Christos Chrysopoulos om den maniska bokmalen som inte kan låta bli att spara någonting han läser, vare sig det är en bok eller ett kvitto. Och jag älskar tanken på att man kan berätta så mycket på bara några få sidor, även om det handlar om en apelsin, ett par välputsade skor eller kärlek som består på olika sidor av Atlanten. Jag borde läsa noveller oftare!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar