8 oktober 2007

Olga kastar lasso

På jakt efter en bok till min 5åriga kusin Signe hittade jag Helena Willis Olga kastar lasso. Det är berättelsen om Olga och hästen Stefan som deltar i en lassotävling där första priset är en resa till Japan. Jag ville köpa en bok med en tuff tjej i huvudrollen, som motvikt till alla väna prinsessor, och då passar Olga perfekt.

Det är en intressant och annorlunda historia. Språket är enkelt och liknar talspråket, vilket lämpar sig för högläsning. Det allra bästa med boken är illustrationerna. De är detaljrika och roliga, med en mycket speciell stil.

Eftersom Signe inte kan läsa det här kan jag avslöja att jag planerar att ge henne uppföljaren i julklapp, Olga och Stefan gräver guld.

2 kommentarer:

  1. Det är så underbart när man hittar bra barnböcker. Jag älskar bra ch fiffiga illustrationer! Har snart barn i åldern "nu kan jag köpa mer än pekböcker till dem" vilket ju är så skoj så skoj!

    SvaraRadera
  2. Jag kan verkligen rekommendera den här boken! Den är så bra att jag mailade författaren och sa hur mycket jag tycker om den, hon blev glad.

    SvaraRadera