18 oktober 2007

Frida och Frida

Frida och Frida är skriven av Emma Juslin. Titeln syftar på den ena huvudpersonens kärlek till konstnären Frida Kahlo och den andra Frida som är hennes flickvän. Det finns ett antal syftningar på konstnären i boken, vilket gör den extra intressant för mig eftersom jag gillar Kahlo väldigt mycket. Om du gillar Kahlo tycker jag absolut du ska läsa boken, även fast hon bara är en liten del av det hela.

Historien är uppbyggd som två historier i en. Vi får följa två systrar. Den ena bor i Paris, målar och älskar Frida x 2. Den andra är hennes lillasyster som bor hemma med familjen i den finlandssvenska delen av Finland.

Det är en intressant historia som handlar om en mängd olika saker utan att bli för spretig. Framtidsdrömmar, kärlek som stör och alkoholism är några viktiga teman.

Jag kan verkligen rekommendera Frida och Frida. Det är en ganska smal bok som du troligen inte kommer ramla över i bokhandeln, men den finns på vissa internetbutiker och bibliotek. Rekommenderas extra varmt om du gillar Frida Kahlo.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar