1 oktober 2007

Enkel virkning

Enkel virkning är en instruktionsbok skriven av Erika Knight. Den behandlar ämnet virkning mycket grundligt. Det finn 20 stycken instruktioner. Det handlar främst om saker till hemmet, inte om klädesplagg (undantaget är ett par tofflor).

Förutom rena instruktioner så finns det också en utförlig guidé till vilka garner som passar till vad och vad som är karakteristiskt för de olika typerna. För den som inte kan virka finns det beskrivning från första lilla öglan.

Enligt titeln handlar det om enkel virkning, men jag kan inte riktigt hålla med om det. Vissa av sakerna är enkla, men det finns även mer komplicerade projekt att ta tag i. Hela boken är illustrerad med väldigt snygga bilder och färger. Inspirerande!

5 kommentarer:

 1. Jag är bara här för att sno allt du har skrivit om "Amberville"...

  SvaraRadera
 2. Jag vet inte om jag tycker det är riktigt okej att stjäla sina studenters texter... :)

  SvaraRadera
 3. Nej, du har rätt. Jag ska skärpa mig!

  Jag har skrivit 4000 tecken och måste dra ned till 3.500 ca....så nu får jag smaka på min egen medicin som plötsligt smakar hemskt beskt :)

  SvaraRadera
 4. För övrigt tänker jag inte läsa Jelinek...

  SvaraRadera
 5. Det är ju bra att du får känna på det, så du inte glömmer hur det känns :)
  Fast jag tyckte iofs inte det var hemskt att korta ner min text.

  Nej, välj något annat att läsa!

  SvaraRadera