21 september 2007

Svenska skrivregler

Jag har läst Svenska skrivregler, utgiven av Svenska språknämnden, från pärm till pärm. Det var säkert nyttigt, men knappast något jag skulle gjort om jag inte haft det som uppgift i skolan. Tidigare har det varit min bästa vän i samband med uppsatskrivning, men då bara valda delar. Den var faktiskt förvånansvärt lättläst och exemplen bidrar mycket till det. Det går inte att anklaga boken för att vara politiskt korrekt. Flera gånger reagerade jag på exempel som jag inte hade valt att ta i detta sammanhang, eftersom meningen med exemplen är att visa på språkliga regler inte att få läsaren att fokusera på innehållet.

2 kommentarer:

  1. Nu blir man ju nyfiken på vad uppgiften till skolan var - vad skule ni göra när hade läst hela boken?

    SvaraRadera
  2. Uppgiften var att läsa boken, eftersom vi läser textdesign är det ju meningen att vi ska utveckla vårt skrivande och skrivregler är ju bra att kunna då.

    SvaraRadera