24 september 2007

Extremt högt och otroligt nära

Extremt högt och otroligt nära är den prisbelönade och mycket omtalade romanen skriven av Jonathan Safran Foer. Det är berättelsen om Oskar vars pappa dör den 11 september. Oskar hittar en nyckel, som leder honom ut på äventyret att hitta vart nyckeln leder.

Jag vill så gärna tycka om den här boken eftersom det är en så fantastiskt fanstasifull och fin historia, men det går inte. Jag blir tokig på hoppen i historian och förvirrad av vem som är vem. Det känns nyskapande och modernt att använda sig av den här layouten som innehåller färger, överstrykningar, foton, varierande teckenstorlek och oläsliga sidor, men inte gör det boken mer lättillgänglig direkt!

Tyvärr, det går bara inte. Jag orkar inte riktigt med den och mot slutet vill jag bara att den ska ta slut. Om den här historian varit berättad på ett mindre svårläst sätt hade jag tyckt mycket om den, men jag tycker upplägget förstör. Det känns lite nyskapande för nyskapandets skull. Hur gammalmodigt det än låter. Men att det var bättre förr vet vi väl alla?

2 kommentarer:

  1. Du måste läsa House of Leaves av Mark Z. Danielewski

    SvaraRadera
  2. Jag har läst en annan av honom (minns inte titeln). Den är också så där överväldigande fantastisk...och samtidigt ganska svårläst. Det blir för mycket.

    SvaraRadera