12 augusti 2007

Nu vill jag sjunga dig milda sånger

Nu vill jag sjunga dig milda sånger är en roman skriven av Linda Olsson. Boken handlar om 30åriga Veronika som hyr en stuga i en liten by i Dalarna. Hennes granne är en gammal kvinna vid namn Astrid, som helt avskärmat sig från omvärlden. Men sakta börjar en vänskap växa fram mellan de två kvinnorna.

Det är en fin bok om vänskap, men också om kärlek, tragedier och sorg genom de berättelser som vävs in i historien genom att kvinnorna berättar om vad som hänt tidigare i deras liv. Jag tycker grundhistorien är genomtänkt och vacker, men jag stör mig periodvis på språket som är väl utsmyckat och romantiserande. Det blir lite smörigt ibland, lite för mycket. Trots det läste jag boken mycket fort och kan tänka mig att rekommendera den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar