2 juli 2007

Nej, det är en snöklump

Jag streckläser Nej, det är en snöklump av Sara Villius direkt när jag kommit hem från biblioteket, trots att jag egentligen skulle värma och äta min lunchpaj.

Boken handlar om en tjej som tillsammans med en kille och en hund åker iväg i en bil. Vart de ska, varför och vilken relation de har till varandra får vi aldrig riktigt veta. Nej, det är en snöklump lämnar många vägar öppna för läsaren.

Om jag skrev en bok skulle jag vilja att den var så här. En kort berättelse (98 sidor) skriven i gränslandet mellan poesi och prosa, som går fort att läsa men tar tid att glömma. Fragmentariskt uppbyggd, då och nu blandat, en titel som egentligen bara är en snygg mening ur texten och med en ung kvinna i huvudrollen.

1 kommentar:

  1. ojoj, vad sugen jag blir på att läsa den. ser att den inte finns på varken adlibris eller bokborsen.se (där annars allt som inte finns i affären går att hitta). störande!

    SvaraRadera