22 juli 2007

Giraffens tårar

Giraffens tårar är del 2 i serien om Damernas detektivbyrå, skriven av Alexander McCall Smith. Jag läste nyligen första delen med samma namn som byrån och tyckte den var bra och även denna del var klart underhållande.

Jag gillar Precius och fallen hon ska lösa. Men det är otroligt tröttsamt med bilden av mannen som hjälplös stackare som inte ens kan förväntas märka av hushållerskan inte gör sitt jobb (att han själv skulle städa är ju ytterst otänkbart). Den man som detektiven nyligen förlovat sig med är det mjäkigaste jag varit med om, han är snäll och vill väl, men verkar inte ha någon egen vilja. (Observera att det är en man som skrivit boken, vilket är ganska intressant i sammanhanget.)

Men det positiva med boken överväger trots allt och jag ska läsa del 3 så fort den dimper ner i min brevlåda från Bokus.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar