27 juli 2007

Andra sidan Alex

Andra sidan Alex är skriven av Unni Drougge och är den jobbigaste boken jag läst på länge. När jag hade läst ut sista sidan var jag glad att det var över, att jag kunde gå vidare till en mer lättsam bok och inte tänka mer på den grymme och svinige Alex, varför män slår kvinnor som de påstår sig älska och varför kvinnor fortfarande lever med män som slår och psykisk misshandlar.

Andra sidan Alex är en bok om media, våld, sex, krossade drömmar om den perfekta familjen och könsroller. Den är inte så becksvart som min inledning av den här texten låter, men inte är det långt ifrån, även om den såklart också har sina ljuspunkter i handlingen. Men alla böcker kan ju inte vara lättsamma historier om romantiska idyller, så självklart är mörkret befogat!

Absolut läsvärd, men var berädd på att den griper sig fast och att den stundtals är rå och hård.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar