15 juni 2007

Sexistens karriärhandbok för unga kvinnor

Sexistens karriärhandbok för unga kvinnor är Lars Einar Engströms andra bok. Jag har tidigare skrivit om En sexists bekännelser, som jag inte gillade speciellt mycket. Men jag fick efter det ett mail från författaren där han bland annat frågade vad jag tycker om hans nya bok, så jag var ju tvungen att läsa den också.

Jag kan börja med att säga att jag tycker den här bokens känns mer givande, i bemärkelsen att den uppfyller sitt syfte i alla fall. Jag brukar aldrig läsa karriärhandböcker eftersom jag inte arbetar på att göra karriär och därför är inte det här en bok för mig, även om vissa av råden kan gälla för till exempel vilken arbetsintervju som helst. Men jag kan tänka mig att många av råden och tankarna i den är givande om man befinner sig eller planerar att befinna sig i den situationen då man vill klättra inom ett företag.

Om Engström planerar att skriva en till bok tycker jag den ska handla om hur man förändrar inifrån, eftersom det känns som att det är en av grundtankarna i boken att det är så förändring går till. Det kanske inte alltid är så lätt och skulle definitivt behövas reda ut hur detta kan gå till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar