29 juni 2007

Mäktiga vänner

Mäktiga vänner är en kriminalroman av Donna Leon. Jag läser nästan aldrig deckare, men Leons böcker är mycket mer än blodiga historier och jakt på mördare. Böckerna handlar om kommisarie Brunetti och de fall som han ska lösa. Men mat och Venedig har också en mycket viktig roll i böckerna.

Tyvärr är det här en av de sämre böcker av Donna Leon som jag läst, och jag har läst de flesta av henne deckare. Mäktiga vänner kommer aldrig riktig igång, det blir aldrig riktigt spännande och historien är inte så klurig som den brukar vara. Dessutom är Paola (som är gift med Brunetti) helt plöstligt bara hemma och lagar mat åt Brunetti och det är ju ganska tröttsamt att hon helt plötsligt blivit så hemmabunden, då hon i den förra boken jag läste var så aktiv utanför hemmet och på sitt arbete på universitetet.

Om du inte läst Donna Leons böcker tidigare så rekommenderar jag varmt det, men inte i första handen den här.

1 kommentar:

  1. Hall där,
    jag har inte läst något med Donna Leon, men är sugen på att börja eftersom jag bor i närheten av Vendig sen 1.5 år tillbaka!

    Jag försöker ta reda på vilka som var dom första böckerna i denna serie. Jag är sådan att jag måste läsa böckerna i ordning, men det är svårt att hitta riktigt. Det är dom svenska titlarna jag är ute efter, tänkte beställa dom i pocket.

    Tack Tack!

    SvaraRadera