2 juni 2007

Knipövningar

Knipövningar är en roman skriven av Sandra Löv. Jag hade aldrig tidigare hört talas om boken, men såg den stå på Läs Ungt-avdelningen på Stadsbiblioteket. Jag reagerade på författarnamnet eftersom jag läste i Tonårsbruden lexikon här om dagen och bestämde mig för att låna boken.

Väldigt speciell berättelse som består av ett antal nedslag i en ung kvinnas liv. Allt från barndom till vuxen. Varje kapitel är som en egen berättelse men hålls ändå på något sätt samman. Boken handlar mycket om att det är viktigt att få en kram. Vilket också går att läsa på boken framsida, som består av ett sms med texten "Jag hoppas att du nån gång skriver en bok om varför det är så svart att ta emot en kram och att jag nån gång fattar det som står i den".

Boken handlar till stor del om sex och relationer. Vissa delar av boken känns väldigt obehagliga. Framför allt de som berör denna unga kvinnas sexualitet som främst framstår handla om att ställa upp och vara bra för sin kille. Kanske så obehagligt för att det känns verklighetsbaserat och är ett viktigt ämne att diskutera, men som det ofta pratas allt för lite om.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar