20 maj 2007

Sekten

Sekten - En sann historia är skriven av Peter Pohl. Anledningen till att jag lånade den här boken var helt enkelt vem som skrivit den. Jag har inget speciellt intresse för sekter men har tyckt att alla (ungdoms)böcker jag läst av Peter Pohl varit väldigt bra.

Allting börjar när den lilla dottern får en glasskärva i ögat och läkarna inte lyckas hjälpa henne så bra som föräldrarna önskar. De får höra talas om en kvinna som håller på med healing och i sin desperation låter de henne behandla dottern. Familjen dras mer och mer in i sekten runt kvinnan och är snart under hennes kontroll. Mycket obehaglig skildring om hur en människor kan missta kontrollen över sig själv till någon annan och hur vår tro och vårt hopp kan leda oss väldigt konstigt. Fokuset ligger till stor del på barnen. Hur de behandlas och vad som är bra för ett barn, ställningstagandet är tydligt från författarens sida vilket känns ganska betryggande.

Boken är baserad på en verklig familjs öde när de hamnar i en sekt. Pohl har utgått i från tidningsartiklar och andra mediautlåtanden, och har dessutom pratat med några av människorna som var inblandade.

Läs boken om du är intresserad av hur det kan vara i en sekt eller hur människor kan hamna där. Eller bara som en intressant roman om en familjs kamp åt olika håll.

2 kommentarer:

  1. Jaa, den är så bra! Köpte också den på grund av att jag gillar Peter Pohl. Den där boken var riktigt obehaglig, det värsta är ju att det är baserat på sanna händelser.

    SvaraRadera
  2. Nu har jag lagt till den på min inköps-lista. Tack för rekommendationen!
    Mia

    SvaraRadera