8 maj 2007

Saker jag inte förstår och personer jag inte gillar

Jag har nog aldrig tidigare läst en bok som Lena Sundströms Saker jag inte förstår och personer jag inte gillar. Det är bok om politik men personligt hållen och utan några som helst anspråk på objektivitet.

Sakerna hon inte förstår är politiska händelser och frågor i Sverige. Den behandlar teman som till exempel elmarknaden, spelmissbruk, Olof Palme vs Göran Persson och alkohol. Allt detta med helt underbara och förvånande liknelser och ett underhållande förhållningssätt, utan att bli larvig och nedvärdera politikens vikt för samhället. Bakom den skämtsamma tonen ligger djupt allvar och ett mycket stort politiskt kunnande.

En rolig start för dig som vill hitta politiska ämnen eller händelser att lära dig mer om. Det hela med en viss socialdemokratisk ideologi bakom sig, även fast socialdemokraterna som parti verkligen inte står utan rejäl kritik.

Läs den och skratta samtidigt som du inser hur åt helvete politiken kan vara ibland.

1 kommentar:

  1. Lyssnade på henne på bokmässan för ett par år sedan när denna bok kom ut, mycket underhållande. Så jag var ju tvungen att köpa boken samtidigt också. :)

    SvaraRadera