13 maj 2007

Fågelbovägen 32

Fågelbovägen 32 är Sara Kadefors debut inom genrén vuxenroman. Precis som Sandor slash Ida är den medrykande, har en tydlig handling och ett enkelt språk. Inga blommiga utsvävningar, handling går före stil, vilket gör den väldigt lättläst.

Från bokens baksida: "Tänk att det finns människor som Karin. Så engagerad, så vidsynt, så osjälvisk. Kort sagt: en god människa. Inte alls så inskränkt som de andra i villaförorten där Karin och hennes familj hamnat av en slump - ja, kanske rntav av misstag." Citat är talande och vi förstår redan här att det kanske inte är så där enkelt. Och det visar boken att det inte är. Enligt baksidestexten handlar den om relationer och makt, mellan människor och mellan kulturer. "Mellan dem som har allt och dem som har inget". Den visar att allt inte är svart eller vitt, att besluten inte är enkla och självklara vad de för får konsekvenser.

Otroligt intressant bok. Jag rycktes in i handlingen och ville inte sluta läsa. Dessutom ett mycket viktigt ämne som visar att det i valet mellan rätt och fel inte alltid är så lätt att veta vilket som är vilket.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar