31 maj 2007

Expressen ljuger och Aftonbladet fantiserar

Expressen ljuger och Aftonbladet fantiserar är ett urval av de nyskapande löpsedlar som duon GulityGulity gjort och klistrat upp. Boken är en uppföljare till Det kan inte vara sant.

De har helt enkelt sparat på löpsdelar från de två kvällstidningar och sedan klippt och klistrat ihop nya budskap. Dessa har sedan placerats ut i Stockholm. Vissa av de nya löpsedlarna blir väldigt politiska och klockrena. Andra är bara konstiga och visar på hur löpsedlar kan skrika ut vad som helst som en stor nyhet. Men ibland blir boken tröttsam, och det är då det är för mycket Kikki Danielsson. Varför måste de trakassera henne hela tiden? Det blir ju lite tjatigt efter ett tag.

Sammanfattningsvis en väldigt rolig, smart och politisk bok som fick mig att skratta ett antal gånger.

Bokens baksida visar två citat, från en chef på vardera av tidningarna. De är helt klockrena! Redaktionschefen på Aftonbladet säger att han tycker illa om det för att vanliga människor inte direkt ser skillnad på de olika löpsedlarna och att det minskar trovärdigheten för de vanliga löpsedlarna. Så han menar alltså att deras är precis lika sjuka som de som GulityGulity gjort? Biträdande nyhetschef på Expressen säger "Det där verkar bara vara påhittat - våra nyheter är ju sanna, eller, dom ska i alla fall vara det." ...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar