31 mars 2007

Udda jobb - som du inte trodde fanns

Udda jobb - som du inte trodde fanns är en liten så kallad presentbok av Nancy Rica Schifft. Precis som titeln talar om så handlar den om konstiga arbeten. Vissa mer speciella än andra. En del av dem förstår jag faktiskt inte vad de har i boken att göra. Att det finns bingoutropare är väl inte direkt något som så många har missat? Då tycker jag det var intressantare med en kvinnlighetslärare (för män) och dinosauriedammare. Några av bokens yrken känns som att de mest är med för att man ska tycka att det är äckligt inte för att de är så intressant, till exempel tarmsköljare och spermainsamlare.

Texten i boken är stundtals ganska klyschig, men idéen är rolig och den bild som illustrerar varje yrke är också kul. Jag skulle kunna säga att illustrationerna är betydligt bättre än själva texten.

Sammanfattningsvis tycker jag det är en rolig bok som passar bra att ge bort till någon, lite på skämt. Det är väl inget man sträckläser eller får så stora intryck av, men underhållande för stunden, precis som en presentbok ska vara!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar