11 augusti 2006

Flickan som uppfann livet

Idag läste jag ut Johanna Nilssons bok Flickan som uppfann livet. När jag hade läst en bit i boken insåg jag att kände igen väldigt mycket av bokens personer och händelser, även om jag inte kunde säga hur den skulle sluta. När jag nyss kollade upp det i min läsdagbok insåg jag att det inte var speciellt konstigt, eftersom jag läst ut den 050810 (dvs exakt ett år sedan igår) men glömt bort att jag läst den.

Flickan som uppfann livet är precis som Johanna Nilssons andra böcker en berättelse som jag dras in i. Personerna känns verkliga även om de gör väldigt speciella saker. Boken är sorglig, men ändå med hoppet kvar. Flickan som uppfann livet heter Fanny och är 14 år. Hon är ensammen och vill inte lita på någon annan, men lär trots det känna svenskläraren Hea. Deras vänskap är bokens huvudberättelse tillsammans med Fannys invecklade relation till sina föräldrar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar