22 maj 2006

Arnes kiosk

Karin Stensdotter har skrivit boken Arnes kiosk. Huvudpersonen heter Björn och går på konstskola. Boken utspelar sig i Stockholm och kanske skulle jag haft lite mer behållning av den om jag kände till miljöerna och motsättningarna. Men kontrasterna mellan Björns förortsbakgrund och de rika vännerna han försöker dölja den för är intressant ändå. Arnes kiosk behandlar ämnen som vänskap, kärlek, klasstillhörighet och konstnärskap.

Periodvis känns boken lite seg och långtråkig men i den sista halvan av den kan jag inte sluta läsa. Även om jag anser att den i mitten var utdragen och inte speciellt mycket hände så överväger det bra och jag tycker den är värd att läsa. Det intressant är just skillanderna mellan ungdomarna i vänskapsgänget, Björns kärlek till överklasstjejen Stella och vännernas liv med konsten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar